8 Ekim 2008 Çarşamba

Asansör Takımlar

Asansör takımları vardır bizim ligin. Güç bela 1. lige çıkar , bir bilemedin 2 sene sonra alt lige geri dönerler. Bir üst lige çıkar çıkmaz ilk işleri çıkaran hocayı kovmak olan bu kulüpler , sezona başladıkları hocayı ilk yarının ortalarında değiştirir , işler iyice kötü giderse bir kaç yeni teknik adamla daha çalışırlar düşene dek. Düşer düşmezde 2 sene önce takımı 1. lige taşıyıp ardından yükü kaldıramaz bahanesiyle kovulan eski hocalarını takımın başına getirirler. Bu armalar ise iki ecnebi takımına ait. Bu sezon ülkelerinin en üst liglerinde oynama hakkını kazanan iki takımın az önce tariflediğim bizim takımların muadilleri olacağı bekleniyordu ancak 7 hafta sonra herkesi yanılttılar.

Hoffenheim'ın performansı inanılmaz. Bundesliga'da şu anda 3. durumda olan takımın önlenemez yükselişi tam 3 senedir devam ediyor. 2006-07 sezonunda "Regionalliga Süd" isimli bölgesel ligde 2. olarak 2. Bundesliga'ya yükselen ekip takip eden sezon bir kez daha 2. olarak Bundesliga'ya yükselme hakkını kazandı. Yükselecek yeri kalmayan Hoffenheim ilk 7 haftadaki performansını sürdürüp Avrupa kupaları için kendine bir yer edinebilirse muhteşem performansını taçlandırmış olur. Bu işler sadece FM'de olmuyor demekki...

Hull City ise tarihinde ilk kez İngiliz futbolunun en üst basamağında kendine yer bulduğu sezona muhteşem bir başlangıç yaptı. 7. hafta sonunda Premier ligde üçüncü sırada bulunan ekip geride bıraktığımız son iki haftada 2 Londra ekibi Arsenel ve Tottenham'ı mağlup etti 3. Londra takımı Zola'lı West Ham ise sırasını bekliyor.

Hiç yorum yok: