3 Temmuz 2009 Cuma

Pescara 2009

Akdeniz Oyunları yazın boş transfer gündeminden sıkılan sporseverler ve tek yıllarda olimpik spor özlemi çekenler için biçilmiş kaftandır. Bunun yanı sıra toplam nüfusuyla yetiştirdiği sporcu ve kazandığı başarıları oranladığınız vakit yerlerde sürünen güzel ülkemiz, 16.'sı Pescara'da düzenlenen bu oyunlarda her daim İtalya ve Fransa'nın ardından ilk üçe girmeyi başararak bir nevi züğürt tesellisi olmuşdur bizler için.
Türk futbol tarihinin milatlarından biri olarak kabul edilebilecek Languedoc-Roussillon 1993'de kazanılan şampiyonluğun etkileri 2002 Dünya Kupasına kadar uzanmıştır. 1993 senesindeki finalde Cezayir kalesine ikinci golü atan Hakan Şükür, Güney Kore karşısında kupa tarihinin en erken golünü atarak dünya üçünlüğüne katkıda bulunuyordu. 1997 senesinde Bari'de düzenlenen şampiyonada ise evsahibi İtalya karşısında mücadele eden Fatih Akyel'li, Ümit Özat'lı, Yıldıray Baştürk'lü takım gümüş madalyayı boynuna takabilmişti. Buffon'un kalesine ancak bir gol atabilmiş, Totti'nin önderliğinde ki İtalyan hücum hattından ise 5 gol birden yemiştik.

Pescara 2009'da ise takım sporlarında bayanlarda hentbol ve voleybolda finale çıkan Türkiye, güreş ve halterin her zamanki baskınlığıyla madalyaları toplamaya devam ediyor. Yeni olan; teniste Marsel İlhan'ın final oynaması, masa tenisinde ise Fenerbahçeli devşirme sporcu Melek Hu'nun altın madalyayı boynuna geçirmesi ve golf erkek takımımızın bronz madalya kazanması.
Pazar günü bitecek turnuvada ben yazmaya karar verdiğim vakit genel tabloda (in the tabela.) 3. olan Türkiye, bugün itibarıyla İspanya'nın ardında dördüncü.

Artistik Jimnastik - 1 Gümüş
Atletizm - 3 Altın-3 Gümüş-4 Bronz
Bovling - 2 Gümüş-3 Bronz
Boks - 2 Altın-1 Gümüş-3 Bronz
Golf - 1 Bronz (takım)
Judo - 1 Bronz
Karate - 1 Altın-3 Bronz
Atıcılık - 1 Gümüş
Masa Tenisi - 1 Altın
Tenis - 2 Gümüş
Halter - 6 Altın-5 Gümüş-4 Bronz
Güreş - 7 Altın-2 Gümüş-4 Bronz

Hiç yorum yok: