15 Eylül 2009 Salı

Eurobasket 2009 #2

Sanırım 3. periyottu. Ender Arslan ve Sinan Güler imeceyle inanılmaz bir top çalıp, Ersan'a turnike attırdırlar. O pozisyonu gördüğüm vakit işte budur dedim. Bu takımın şu ana dek gelen başarısının sırrı.
Haftasonu İspanya karşısında alınan galibiyetten sonra, Sırbistan karşısında uzatmada sayı yemeden alınan galibiyet yolumuzu iyiden iyiye açtı. Bütün takım inanılmaz mücadele ediyor. Ersan herşeyi yapabilen adam gibi tüm sahaya hakim olurken, Kerem Tunçeri maçın ilk yarısında tempoyu hep bizim istediğimiz gibi şekillendiriyor.
Çok Keremci oldum farkındayım ama bu istatistiği paylaşmam lazım. Amerikalılar en efektif top kullanan adamın istatistiğini de tutarlar ve bu adamlara çok saygı gösterirler. Asist / Top kaybı oranına bakılarak değerlendirilen bu istatistiğin Nba'de en iyilerinden biri olan ve şu sıralar İspanyol yayıncı laSexta'da maçları yorumlayan Jose Calderon'un 5,38 ile 2007-08 Nba sezonunda lider olduğu bu kategoride Eurobasket 2009'da şu ana kadar Tunçeri açık ara önde. Maç başına asist/top kaybı oranı 10,5 ve en yakın rakibi Sırp Teodosic'in oranı sadece 3,1.
PS:Son bir istatistik şut atmaz denen Kerem Tunçeri şu ana kadar en yüzdeli üç sayı isabetine(9/18) sahip oyuncumuz.

Hiç yorum yok: