6 Ekim 2008 Pazartesi

King Solomon Vs. Jose Calderon

Nba'de sezonun başlamasına neredeyse 3 hafta kalmışken eski bir dosttan bahsedelim biraz... Fenerbahçe ile geçirdiği iki başarılı sezonun ardından Willie Nba'e Raptors'la geri dönecek. Avrupa'da geçirdiği 6 sene boyunca oynadığı takımların 1. oyun kurucusu olarak görev yapan Solomon , 2006 dünya şampiyonu İspanyol milli takımının oyun kurucusu Jose Calderon'un arkasına oturmaya gitti gibi görünsede ; T.J. Ford'un İspanyol ile dakikaları paylaşmaktan şikayetçi olması sebebiyle Pacers'a gitmesi , minumum 82 maçlık uzun maratonun altından Jose Calderon'un tek başına çıkamayacağı gerçeği ve Toronto Raptors kadrosunda Calderon dışında 1 numara oynayabilecek oyuncular arasında (Solomon ve Hırvat Ukic) Solomon'un bariz üstünlüğü alacağı dakikalar konusunda oldukça iyimser düşünmeme yol açıyor.
Chris Bosh'un yanına Jermaine O'Neal'i de katan Raptors , O'Neal'in sağlıklı bir sezon geçirmesi halinde pota altını domine edebilecek bir takım haline gelebilir. Hele ki Kapono ve Anthony Parker'a Solomon'un eklenmesiyle ciddi dış şut tehditlerine sahipken. Anthony Parker'la Maccabi'den beraber oynama alışkanlığına sahip Willie Solomon'un kısa süre içinde içerdeki uzunlarlada oynamaya alışacağına ve tahmin ettiğimden bile fazla süre alacağını düşünüyorum...

Not: Jose Calderon geçtiğimiz sezonun topu en efektif kullanan oyuncusu. Asist / Top kaybı oranıyla karar verilen bu istatistikte 1. olan Calderon'u (5,38) , Brevon Knight(4,62) ve Chris Paul(4,60) takip ediyor.

2 yorum:

Hiko dedi ki...

Cok guzel bir Raptors, ki kendisi NBA Live 1999'dan beri gerek renkleri, gerekse Vince Carter- Tracy Mcgrady ikilisinin herhangi bi noktadan suta basinca smac basabilme ozeklikleri yuzunden favori takimimdir, analizi olmus sayin Okechukwu.

Okechukwu dedi ki...

Yazarken aklıma geldin. Bilirsin hiç sevmem aslında sen vede Carter yüzünden Raptors'u ama Solomonumuz gitti artık seviyoruz Toronto'yu.)