19 Haziran 2009 Cuma

Nadal Wimbledon'da Yok

Wimbledon öncesi tartışılan tek konu Rafael Nadal'ın turnuvada yer alıp alamayacağıydı.Maalesef Wimbledon'da Nadal yok.Dizlerindeki sakatlık izin vermedi Nadal'a.Avustralya'dan sonra dizlerini dinlendirme fırsatını bir türlü bulamayan Nadal önce Madrid'de, sonra Roland Garros'ta kendini zorlayınca toparlanamadı.Roland Garros'tan sonra Wimbledon'a hazırlanmak için 2008'de kazandığı Aegon'dan çekildi.Bu sürede Wimbledon için hazırlanan Rafa kendini test etmek için dün Hewitt bugün ise Wawrinka ile hazırlık maçları yaptı ama iki maçı da kaybetti.Maçları kaybetmesi bir yana Rafa'nın maç içindeki görüntüsü sıkıntısının ne kadar büyük olduğunu belli ediyor.
Bugünkü "Wimbledon'dan çekilme kararı kariyerimdeki en zor karardı.Son birkaç haftaya göre daha iyiyim ama hala %100 performansımı yakalayamadım.Bir turnuvaya girerken amacım kazanmaktır fakat şu an kazanmaya hazır olduğumu hissetmiyorum." diyerek turnuvadan çekildiğini açıkladı.
Geçen seneki efsanevi finalin ardından bu sene finalde yine Federer - Nadal maçı izlemek hepimizin hayaliydi ama bu hayalimizi 1 sene ertelemek zorunda kaldık.

5 yorum:

Okechukwu dedi ki...

kına yakarsın artık sende.)

Puskas dedi ki...

Her dalda taraflı bir bloguz bilmiyor musun? :)
Çimde yenerdik Rafa'yı her türlü kötü oldu gerçekten.

Adsız dedi ki...

çimde rogerin üstünlüğü tartışılmaz hele ki roland garros zaferinin verdiği morali de eklersek yerdi nadalı yerdi. maalesef nadal yok:( sanşlı adam kurtuldu yenilgiden fakat birinciliğini kurtaramayacak. federer yine birinci olacak:)

protest dedi ki...

bu şekilde bir anlayış olduğu sürece nadalın işi tartışılmazlığın sahteliğini ortya çıkarmak oluyor. avustralyada çeyrekte federer del potroyu 'yedikten' sonra final öncesi nadalı çoktan midede görüyordunuz hele de nadal, çeyrek günlük bir verdasco maçından çıkmışken. ama işler öyle yürümüyor..şans ise seni her grand slam finalinde deviren bir adamın karşında olmamasıdır. sonra kupaları topluyorum diye övün. yalnız bu grand slami cidden federerin kazanmasını istiyorum. şu rekor mevzu kaç yıldan beri sürüyor, artık sıktı.

Puskas dedi ki...

Federer Nadal'sız finallerde kazanırken Nadal'ın orada olmaması (Sakatlık hariç) Federer'in suçu değil elbette.
Nadal oyun tarzıyla Federer'e her zaman ters geliyor bunu kimse inkar edemez ama toprak dışındaki kortlarda Nadal'ın Federer harici raketlere kaybetme olasılığı Federer'in Nadal harici raketlere kaybetme olasılığından çok daha fazla.
Ayrıca Nadal'ı midede görmek gibi bir durumda söz konusu olamaz ki o maçtan önce Federer'de söylemişti Verdasco maçının Nadal'ı etkileyeceğini düşünmüyorum diye.