3 Temmuz 2009 Cuma

7. Defa Federer

Bugün oynanan karşılaşmalar sonucunda erkekler finalistleri de belli oldu.Finalin adı

Roger Federer - Andy Roddick

Günün ilk maçında Federer ile Haas korta çıktılar.Roland Garros'ta Federer'i elinden kaçıran Haas'ın işi bu sefer daha zor demiştik.Wimbledon Federer'in favori turnuvası ve geçen seneden sonra bu sene kazanmayı en çok istediği sene.İlk sette iki rakette kendi servis oyunlarında mükemmel oynadılar ve birbirlerine servis kırma şansı tanımadılar.Tie breakte ise Federer 7-3 üstünlük sağlayarak ilk seti noktaladı.

Federer setlerde 1-0 öne geçtikten sonra maçın bütün kontrolünü eline aldı.Kendi servislerindeki harika oyununa devam etti ve setin en kritik yerinde durum 5-5 iken servisi kırdı, peşinden kendi servis oyununu da alarak setlerde 2-0 öne geçti.

2-0'dan sonra iş zaten çoktan bitmişti.Federer servislerindeki oyununu aynı istikrarla sürdürdü. Haas ise elinden geldiğince direnmeye çalıştı; ama aynı oyunda 5 kere servis kırma puanı verince Federer 5.'de affetmedi.Servisi de kıran Federer iyice rahatladı ve maçı noktaladı.Federer maç boyunca rakibine servis kırma puanı şansı tanımadı.%89 ilk servisinden %81 ikinci servisinden puan çıkarıp winnerlarda da 49-28 üstünlük sağlayınca maçı da rahat kazandı.Maçın en zevkli anı 3. sette Federer'in lobuna zorla yetişen Haas'ın topu karşı tarafa geçirdikten sonra Federer topa vururken elleriyle onu engellemeye çalışması oldu.İki oyuncuda, tribünlerde oldukça eğlendi bu dakikada (Haas 'ın çabası sonuç verdi Federer topu dışarı vurdu :)). Federer Wimbledon'da 7. defa üst üste finalde.Pazar günü kazanırsa istatistiksel olarak tarihin en büyüğü olacak.
Günün ikinci maçı ise iki Andy arasında oynandı.Britanyalıların umudu Andy Murray ve Wimbledon'da daha önce iki kere final oynayan Andy Roddick.Wimbledon'ı kazanan son Britanyalı Fred Perry(1936), son finalist Bunny Austin(1938) oduğu için İngilizler biraz öne çıkan raketlerinden çok şey bekliyorlar.Tim Henman'dan da çok ümitliydiler ama Henman 4 kere yarı final oynadığı Wimbledon'da finali bir türlü görememişti.Andy Murray Henman'a göre çok daha yetenekli bir isim ama onun oyununda da hala bir şeyler eksik.

Maça gelirsek Murray Roddick'ten beklenen servis oyunlarını oynayarak başladı.Roddick ise zorlanıyordu ama iki isim de servislerini kırdırmadan 10. oyuna kadar geldiler.10. oyunda ise Roddick 5-4 öndeyken servisi kırıp ilk seti aldı.2. sete ise Murray çok hırslı girdi ve daha ilk oyunda Roddick'in servisini kırdı.Bu avantajı da setin sonuna kadar sürdürüp set sonunda maça beraberliği getirdi.
2. seti aldıktan sonra Murray oyunun kontrolünü eline geçirmiş gibiydi ama Roddick maçı bırakmaya niyetli değildi.İki oyuncu da set içinde birer kez servis kırdılar ve set tie breake gitti.Tie breakte ise Roddick seti kazanan isim oldu.
Son sette ise raketler servis kırmayı başaramadılar ve tie break sonunda Roddick finale yükselen isim oldu.Turnuva başından beri gösterdiği performansla Roddick finali hakeden taraftı.Andy Murray ev sahibi olmanın avantajını çok iyi kullanmasına rağmen Roddick karşısında yapabileceği bir şey yoktu.
Murray hakkında birkaç şey de söylemek lazım.Maçın başından sonuna kadar kazandığı her puanda abartısız her puanda aşağıdaki resimdeki gibi bağırış çağırışlar içinde.Bu hareketleri O'ndan çok ümitli olan taraftarlarını da galeyana getiriyor.Murray'nin dışarı attığı serviste bile ace atmış gibi bağırıyorlar.Bu hareketi hırsla açıklamak bana saçma geliyor.Oyunun daha başında raketler üzerinde stres yokken bile en kolay puanda attığı saçma sapan çığlıklar bir yerden sonra çok sıkıcı oluyor ve bence bu tripler rakibi daha çok hırslandırıyor.Çok komple bir oyuncu olmasına rağmen Murray'nin hala mental problemleri göze çarpıyor bu da önemli maçları kazanmasını engelliyor.
İngilizler final ümitlerini 1 sene daha ertelediler.
Final maçına değinirsek Federer ile Roddick Wimbledon'da daha önce 2 kez finalde bir kez de yarı finalde karşılaştılar ve bu 3 karşılaşmayı da Federer kazandı.Toplama bakarsak da Federer'in Roddick'e karşı 18'e 2 gibi ezici bir üstünlüğü var ve bu Roddick üzerinde çok büyük bir baskı yaratıyor.Roddick'in Federer'e karşı üstünlük sağladığı iki karşılaşmada sert kortta.Çimde Federer 3'te 3 yapmış.Karşılaşma öncesi Federer favori ama Roddick'in form durumu da çok iyi.Pazar günü zevkli bir final izleyeceğiz.

1 yorum:

Okechukwu dedi ki...

her sene daha bir ilginç hale geliyor wimbledon finalleri,öngördüğün üzere çok zevkliydi.