2 Temmuz 2009 Perşembe

Wimbledon 2009

Turnuva başlayalı çok oldu ama Doğan Grubu sağolsun maçları izleyemediğimizden anca bugün yazabiliyoruz.Yarı finallere kadar Cnn Türk'ten yayın yapılmadığı için sadece maç sonuçlarıyla yetindik maalesef.Arada bir de justin tv'den izlemeye çalıştık bazı karşılaşmaları.
Turnuva başlamadan önce erkekler tarafından 3 kötü haber gelmişti.Marcos Baghdatis, Gael Monfils ve son olarak 1 numara Rafael Nadal sakatlıkları dolayısıyla turnuvadan çekilmişlerdi.Kuralar sonucu ana tablonun alt kısmında Federer tarafında olan Del Potro Nadal'ın turnuvadan çekilmesiyle ana tablonun üst kısmında Nadal yerine geçti.Del Potro için büyük bir avantajdı bu.Son zamanlardaki formu da dikkate alınınca Del Potro bir anda finalist ilan edilmeye başlandı.Tablonun alt tarafında ise Del Potro'dan boşalan yere Blake geldi.Tablonun alt kısmında Federer'in işi oldukça zor gözüküyordu.3. turdan itibaren zor rakipler olası gözüküyordu.Her zaman için tehlikeli dediğimiz Kohlschreiber 3. turda, Roland Garros finalisti Söderling 4. turda, Tsonga veya Verdasco çeyrek finalde, Djokoviç ise yarı finalde Federer'in olası rakipleriydi.
Ana tablonun üst tarafında ise ev sahibi Murray, yükselen değer Juan Martin Del Potro, çimde her zaman tehlikeli olan ve iki kere Wimbledon'da final oynayan Roddick vardı.Tablonun üst tarafı alt tarafına göre daha kolay gözüküyordu.
İlk gün seribaşı olarak Safin, Blake, Kiefer, Feliciano Lopez ve sakatlık yüzünden Tursunov turnuvaya veda etti.2. gün ise ilk büyük sürpriz gerçekleşti ve Del Potro eski şampiyonlardan Hewitt'e 3 sette mağlup oldu.3. turda yavaş yavaş seribaşı raketler birbirlerini kırmaya başladı.Günün sürprizini Ivo Karloviç Tsonga'yı eleyerek gerçekleştirdi.Tommy Haas Roland Garros'ta ki güzel oyununa Wimbledon'da da devam edip ve 5 setlik 2 güne yayılan harika bir maç sonunda Cilic'i eledi.Murray,Federer, Roddick, Djokoviç gibi raketler de rakiplerini elediler.
4. turda Roland Garros'un rövanşını almak için Federer karşısına çıkan Söderling yine yeni yeniden mağlup oldu Federer'e.İkili arasındaki karşılaşmalarda Federer'in 12-0 gibi bir üstünlüğü var.3. turda Tsonga'yı eleyen ace makinesi Karlovic 4. turda da Verdasco'yu turnuvanın dışına itti.Haas ve Djokoviç'te sorunsuz bir şekilde tur atladılar.Wild Card ile turnuvaya katılan Ferrero Simon'u eleyerek Hewitt'de Stepanek'i eleyerek çeyrek finale yükseldiler.4. turun en güzel maçı ise Murray ve Wawrinka arasındaydı.Wimbledon tarihinin en geç saatte biten maçı oldu bu karşılaşma.Murray 5 set sonunda çeyrek finale çıkan taraf oldu ama Wawrinka'da ev sahibi raket kadar alkış topladı karşılamada.Federer gibi kullandığı backhandleriyle maç boyunca Murray'i zorlayan Wawrinka son sette Murray'in agresif oyunun karşılık veremeyince elenmekten kurtulamadı.
Çeyrek final eşleşmeleri

Lleyton Hewitt - Andy Roddick
Juan Carlos Ferrero - Andy Murray
Tommy Haas - Novak Djokoviç
Ivo Karlovic - Roger Federer
And Murray İspanyol rakibini zorlanmadan 3 set sonunda eledi.Federer turnuva boyunca 40'ın üstünde ace ortalamasıyla oynayan Karlovic'i 23 acete tuttu ve maç boyunca 1 kere bile servis kırma puanı şansı vermeden 3 sette eledi.
Wimbledon öncesi Halle'de finalde Djokoviç'i eleyen Haas burada da Djoviç'i yıkmayı başardı.Çeyrek finallerin en çekişmeli karşılaşması ise Hewitt ve Roddick arasında oynandı.3 saat 50 dakikalık maçın ardından 5 set sonunda Roddick yarı finale yükselen raket oldu.
Yarı final eşleşmeleri

Andy Murray - Andy Roddick
Roger Federer - Tommy Haas

(Roland Garros'ta 2-0 öndeyken maçı kaybeden Haas bu sefer rövanş peşinde ama işi çok zor)
Bayanlar tenisinde son yıllarda sıralamada 1. lik sürekli değişiyor ama yeni bir kazanan bir türlü çıkmıyor.Sıralamada 1 numarayı gören Jankoviç, Safina gibi isimler daha Grand Slam kazanamadılar.Bu isimler 1 numaraya çıksalar da kazanan isim olmayı başaramıyorlar bir türlü.
2000 yılından beri Williamslar'ın ikisinin de olmadığı final sayısı 1, ikisinin karşılaştığı final sayısı 3.Turnuva öncesi yine favoriydiler.Roland Garros şampiyonu Kuznetsova, Ana Ivanovic ve 1 numaranın hatrına Safina sürpriz yapabilecek isimlerdi.Kuznetsova 3. turda turnuvanın sürpriz ismi Lisicki'ye elendi.Safina her zamanki gibi turnuvaya hızlı giriş yaptı ilk 3 turu set vermeden geçti.Williamslar ise bugünkü yarı final karşılaşmalarına kadar set vermediler.
Yarı finalde eşleşmeleri şu şekildeydi:

V. Williams - Safina
S. Williams - Dementieva
Safina yine zorlu rakibi karşısında dağıldı sadece 1 oyun alabildi ve elendi.Dementieva ise ilk seti almasına rağmen kritik anlarda tutunamadı.Finalin adı yine aynı;

Williams - Williams

2 yorum:

Okechukwu dedi ki...

şükür kavuşturana...)

Puskas dedi ki...

:) izleyemiyodum ki napiyim